Świetnym pomysłem na czerstwe pieczywo jest zrobienie
domowych grzanek. Zajmie to nam „ 2 minuty”, a grzanki będą świetnym
dodatkiem do zup czy sałatek.
Składniki:
ü
Czerstwa bułka/chleb
Jak zrobić??
Zaczynamy od pokrojenia bułki w kostkę. Ja osobiście nie
nadawałam smaku pieczywu, ponieważ miałam bułkę serowo-paprykową. Jeśli macie
zwykły chleb dobrym sposobem jest wrzucenie na patelnie trochę masła lub oliwy
z oliwek, ziół (czosnek, pietruszka, zioła prowansalskie) i dodania pokrojonego chleba. Nada to cudownego smaku i aromatu naszym grzankom.
Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Wykładamy blaszkę papierem i
wsypujemy nasze grzanki. Zapiekamy aż będą suche i chrupiące. Czekamy aż
ostygną i przechowujemy je w szczelnym pojemnikuJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz