wtorek, 26 marca 2013

Domowe grzanki



Świetnym pomysłem na czerstwe pieczywo jest zrobienie domowych grzanek. Zajmie to nam „ 2 minuty”, a grzanki będą świetnym dodatkiem do zup czy sałatek.

Składniki:

ü  Czerstwa bułka/chleb

Jak zrobić??

Zaczynamy od pokrojenia bułki w kostkę. Ja osobiście nie nadawałam smaku pieczywu, ponieważ miałam bułkę serowo-paprykową. Jeśli macie zwykły chleb dobrym sposobem jest wrzucenie na patelnie trochę masła lub oliwy z oliwek, ziół (czosnek, pietruszka, zioła prowansalskie) i dodania pokrojonego chleba. Nada to cudownego smaku i aromatu naszym grzankom. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Wykładamy blaszkę papierem i wsypujemy nasze grzanki. Zapiekamy aż będą suche i chrupiące. Czekamy aż ostygną i przechowujemy je w szczelnym pojemnikuJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz