Składniki na tosty francuskie:
ü 2
jajka
ü 4
kromki chleba
ü Masło
ü Sól,
pieprz
Składniki na salsę pomidorową:
ü 1
pomidor
ü Szczypiorek
ü Papryczka
chili
ü 1
ząbek czosnku
ü Sól,
pieprz
Jak zrobić?
Zaczynamy od zrobienia salsy.
Kroimy w kostkę pomidora, szczypiorek, czosnek i niewielką ilość papryczki
chili. Doprawiamy do smaku. Dalej wbijamy jajka do miseczki roztrzepujemy i
dodajemy sól i pierz do smaku. Rozgrzewamy patelnię z masłem. Zanurzamy kromkę
chleba w jajku z dwóch stron i kładziemy na patelnie. Postępujemy tak samo z
pozostałymi kromkami. Gdy usmażą się na złoty kolor zdejmujemy na talerz. Salsę
nakładamy na usmażony tost i gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz