poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Tost francuski z salsą pomidorową



Składniki na tosty francuskie:

ü  2 jajka
ü  4 kromki chleba
ü  Masło
ü  Sól, pieprz

Składniki na salsę pomidorową:

ü  1 pomidor
ü  Szczypiorek
ü  Papryczka chili
ü  1 ząbek czosnku
ü  Sól, pieprz

Jak zrobić?

Zaczynamy od zrobienia salsy. Kroimy w kostkę pomidora, szczypiorek, czosnek i niewielką ilość papryczki chili. Doprawiamy do smaku. Dalej wbijamy jajka do miseczki roztrzepujemy i dodajemy sól i pierz do smaku. Rozgrzewamy patelnię z masłem. Zanurzamy kromkę chleba w jajku z dwóch stron i kładziemy na patelnie. Postępujemy tak samo z pozostałymi kromkami. Gdy usmażą się na złoty kolor zdejmujemy na talerz. Salsę nakładamy na usmażony tost i gotowe J




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz