wtorek, 23 kwietnia 2013

Jajecznica ze szpinakiem na grzance



Składniki:

ü  2 jajka
ü  2 tosty
ü  Sól, pieprz
ü  Garść świeżego szpinaku
ü  ½ cebuli
ü  1 ząbek czosnku
ü  Masło

Jak zrobić?

Masło rozpuszczamy na patelni. Pokrojony drobno czosnek wrzucamy na patelnie wraz z cebulą pokrojoną w kostkę. Lekko podsmażamy. Dodajemy szpinak. Czekamy aż liście zwiędną. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka, a następnie dodajemy sól i pieprz. Wlewamy wszystko na patelnie. Drewnianą łopatką zeskrobujemy ścięte jajko i mieszamy do całkowitego ścięcia. W między czasie robimy tosty. Kładziemy tosty na talerzu, smarujemy masłem. Nakładamy na nie jajecznicę. I gotoweJ

Miłego dniaJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz