Składniki:
ü
2 jajka
ü
2 tosty
ü
Sól, pieprz
ü
Garść świeżego szpinaku
ü
½ cebuli
ü
1 ząbek czosnku
ü
Masło
Jak zrobić?
Masło rozpuszczamy na patelni. Pokrojony drobno czosnek
wrzucamy na patelnie wraz z cebulą pokrojoną w kostkę. Lekko podsmażamy. Dodajemy szpinak. Czekamy aż liście zwiędną. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka,
a następnie dodajemy sól i pieprz. Wlewamy wszystko na patelnie. Drewnianą
łopatką zeskrobujemy ścięte jajko i mieszamy do całkowitego ścięcia. W między
czasie robimy tosty. Kładziemy tosty na talerzu, smarujemy masłem. Nakładamy na
nie jajecznicę. I gotoweJ
Miłego dniaJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz