piątek, 5 kwietnia 2013

Francuskie naleśniki z kurczakiem i pieczarkami




Składniki na farsz:

ü  Pieczarki
ü  Pierś z kurczaka
ü  Śmietana 18%
ü  Zioła prowansalskie
ü  Sól, pieprz
ü  Odrobina oleju do smażenia

Jak zrobić?

Smażymy naleśniki wg. przepisu podstawowego Julii Child. Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej. Smażymy pierś, a następnie dodajemy pieczarki i nakrywamy pokrywką. Dusimy przez ok. 5-10min. Od czasu do czasu mieszamy. Odkrywamy i zmniejszamy ogień. Wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Czekamy aż odparuje zbędna woda i zrobi się sos śmietanowy. Gdy uzyskamy pożądana konsystencję, zestawiamy z ognia. Przygotowane wcześniej naleśniki napełniamy farszem i zawijamy w trójkąt. Gotowe J


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz