Składniki na farsz:
ü
Pieczarki
ü
Pierś z kurczaka
ü
Śmietana 18%
ü
Zioła prowansalskie
ü
Sól, pieprz
ü
Odrobina oleju do smażenia
Jak zrobić?
Smażymy naleśniki wg. przepisu podstawowego Julii Child.
Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej. Smażymy pierś, a następnie
dodajemy pieczarki i nakrywamy pokrywką. Dusimy przez ok. 5-10min. Od czasu do
czasu mieszamy. Odkrywamy i zmniejszamy ogień. Wlewamy śmietanę i doprawiamy do
smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Czekamy aż odparuje zbędna woda
i zrobi się sos śmietanowy. Gdy uzyskamy pożądana konsystencję, zestawiamy z
ognia. Przygotowane wcześniej naleśniki napełniamy farszem i zawijamy w
trójkąt. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz