sobota, 27 kwietnia 2013

Jajecznica ze szprotkami




Składniki:

ü  2 jajka
ü  Sól, pieprz
ü  Szczypiorek
ü  Cebula
ü  Szprotki
ü  Masło
ü  2 kromki chleba żytniego ze słonecznikiem

Jak zrobić?

Kroimy szczypiorek i cebulę w kostkę. Następnie do miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wrzucamy do miski pokrojony szczypiorek. Roztrzepujemy całość. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy masło. Następnie na patelnie wrzucamy cebulę. Lekko smażymy. Dodajemy nasze jajka. Drewnianą łopatką zeskrobujemy ścięte jajko, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Smarujemy kromki masłem. Nakładamy jajecznice i na koniec szprotki J

Smacznego!! J  


1 komentarz: