niedziela, 26 maja 2013

Krem z pora


Składniki:

ü  2 pory
ü  3 ziemniaki
ü  1 ząbek czosnku
ü  ½ cebuli
ü  1 kostka rosołowa
ü  ½ łyżeczki curry
ü  Jogurt naturalny
ü  Pietruszka świeża
ü  Sól, pieprz
ü  2 łyżki oliwy do smażenia
ü  2 szklanki wody

Jak zrobić?

W 2 szklankach gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i wlewamy do garnka. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, czosnek i posiekaną cebulę. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Następnie kroimy pory i dusimy na patelni pod przykrywką na oliwie. Dodajemy do naszego wywaru. Chwilę gotujemy i doprawiamy solą, pieprzem i curry. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy świeżą pietruszkę. Blendujemy. Dodajemy jogurt naturalny w ilości uzależnionej od preferencjiJ Świetnie smakuje z grzankami!

JEST PYSZNIE…….. J


1 komentarz: