Składniki:
ü 1
marchewka
ü 3
ziemniaki
ü 1
ząbek czosnku
ü Puszka
kukurydzy
ü Kostka
rosołowa
ü Woda
500ml
ü Kurkuma
ü Sól,
pieprz
ü 3
plasterki boczku
ü Grzanki
Jak
zrobić?
Myjemy i obieramy marchewkę i
ziemniaki. Kroimy w kostkę. Następnie do garnka wlewamy 500ml gorącej wody (2 szklanki)
i rozpuszczamy kostkę. Dorzucamy pokrojone warzywa. Wstawiamy na gaz. Kroimy w
drobna kostkę ząbek czosnku. Dodajemy. Gotujemy aż warzywa zrobią się miękkie.
Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę. Chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia.
Dodajemy łyżeczkę kurkumy i blendujemy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodatkowo
dodałam trochę pietruszkiJ
Świetnymi dodatkami do tego kremu
są grzanki i podsmażony boczek.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz