sobota, 25 maja 2013

Krem z kukurydzy


Składniki:

ü  1 marchewka
ü  3 ziemniaki
ü  1 ząbek czosnku
ü  Puszka kukurydzy
ü  Kostka rosołowa
ü  Woda 500ml
ü  Kurkuma
ü  Sól, pieprz
ü  3 plasterki boczku
ü  Grzanki

Jak zrobić?

Myjemy i obieramy marchewkę i ziemniaki. Kroimy w kostkę. Następnie do garnka wlewamy 500ml gorącej wody (2 szklanki) i rozpuszczamy kostkę. Dorzucamy pokrojone warzywa. Wstawiamy na gaz. Kroimy w drobna kostkę ząbek czosnku. Dodajemy. Gotujemy aż warzywa zrobią się miękkie. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę. Chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia. Dodajemy łyżeczkę kurkumy i blendujemy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodatkowo dodałam trochę pietruszkiJ

Świetnymi dodatkami do tego kremu są grzanki i podsmażony boczek. 

SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz