piątek, 17 maja 2013

Filety z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej



Składniki:

ü  1 filet z kurczaka
ü  120 ml jogurtu naturalnego
ü  1 łyżka musztardy
ü  Kilka rzodkiewek
ü  1 ogórek
ü  Sól, pieprz

Jak zrobić?

 Zaczynamy od umycia i wysuszenia filetów. Kroimy je na cienkie plastry. Następnie robimy marynatę po przez połączenie musztardy z jogurtem. Zalewamy nasze filety i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Następne robimy surówkę. Kroimy rzodkiewkę i ogórka w kostkę. Dodajemy 1 łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie smażymy nasze filety;) lub grillujemyJ I gotowe !

SMACZNEGO! 


1 komentarz:

  1. Bardzo estetycznie zaprezentowane :) liczę ,ze tak samo smaczne-bo mam zamiar własnie dzis wyprobowac:)

    OdpowiedzUsuń