sobota, 11 maja 2013

Makaron w sosie śmietanowym ze szpinakiem



Składniki:

ü  3 garście szpinaku
ü  Makaron Bartolini
ü  100g boczku
ü  400ml śmietany 18%
ü  100g sera pleśniowego Lazur
ü  1 ząbek czosnku
ü  Masło
ü  Pieprz, sól

Jak zrobić?

Zaczynamy od zagotowania makaronu. Czas gotowania w zależności od rodzaju makarony. Mój gotował się przez 6 minut. Następnie rozgrzewamy patelnie. Dodajemy masło i czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy szpinak. Smażymy do momentu zwiędnięcia liści. Następnie dodajemy boczek pokrojony w paski lub kostkę. Chwilę smażymy. Kolejnym krokiem jest dodanie śmietany i sera pokrojonego w kostkę. Czekamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy do smaku. I gotowe. Podajemy wraz z makaronem J

SmacznegoJ!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz