Składniki:
ü 3
garście szpinaku
ü Makaron
Bartolini
ü 100g
boczku
ü 400ml
śmietany 18%
ü 100g
sera pleśniowego Lazur
ü 1
ząbek czosnku
ü Masło
ü Pieprz,
sól
Jak zrobić?
Zaczynamy od zagotowania
makaronu. Czas gotowania w zależności od rodzaju makarony. Mój gotował się
przez 6 minut. Następnie rozgrzewamy patelnie. Dodajemy masło i czosnek. Chwilę
podsmażamy i dodajemy szpinak. Smażymy do momentu zwiędnięcia liści. Następnie dodajemy
boczek pokrojony w paski lub kostkę. Chwilę smażymy. Kolejnym krokiem jest
dodanie śmietany i sera pokrojonego w kostkę. Czekamy aż ser się rozpuści.
Doprawiamy do smaku. I gotowe. Podajemy wraz z makaronem J
SmacznegoJ!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz