Składniki ( 4 szt.) :
ü ½
laski kiełbasy wiejskiej
ü 1
pierś z kurczaka
ü 1
duża cebula
ü Patyczki
do szaszłyków
Marynata:
ü Łyżka
jogurtu naturalnego
ü Przyprawa
do kurczaka po staropolsku
ü Papryka
słodka
ü Sól
Jak zrobić?
Zaczynamy od pokrojenia piersi w
kostkę . Następnie marynujemy ją powstałą marynatą z połączenia jogurtu,
przypraw i soli. Odstawiamy najlepiej na noc. Następnego dnia kroimy kiełbasę i
cebulę w talarki. Nadziewamy na patyki do szaszłyków w kolejności pierś,
cebula, kiełbasa. Postępujemy tak do momentu zużycia wszystkich składników.
Grillujemy. Ja osobiście na początku smażyłam na patelni, a później dopiekłam w
piekarniku, bo nie chciały mi się dosmażyć. Przepyszne szaszłyki, aczkolwiek
nie byłam tego taka pewna z tą eksperymentalną marynatąJ Na szczęście wszystko się
udało, bo zaprosiłam R. na obiad..
SMACZNEGO!
Ależ mam teraz ochotę na takiego szaszłyczka! :)
OdpowiedzUsuńA ten pomysl mogw wyprobować jutro -tylko skoczyć jeszcze do polskiego sklepu po kiełbaskę i gotowe w pare minut będzie
OdpowiedzUsuń