piątek, 30 sierpnia 2013

Tradycyjne mielone


Składniki:

ü  500 g mięsa mielonego z indyka
ü  2 cebulki czosnkowe
ü  1 jajko
ü  Bułka tarta
ü  Sól
ü  Pieprz

Dodatkowo:

ü  ½ kg ziemniaków
ü  Zsiadłe mleko
ü  ½ główki brokuła

Jak zrobić?

Mięso mielone wykładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jajko. Gdy mamy zbyt rzadką konsystencję dodajemy bułkę tartą. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zwilżamy ręce wodą i formujemy kotlety. Smażymy na rumiano z obu stron.

Idealny zestaw to mielony, gotowane ziemniaki polane zsiadłym mlekiem i gotowany brokuł.

Perfekcyjnie pyszny obiad !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz