Składniki:
ü
2 kolby kukurydzy
ü
Masło
ü
Sól
Jak zrobić?
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Solimy
wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy. Gotujemy przez ok. 30 minut. Wykładamy na
talerz. Smarujemy kolby masłem i posypujemy solą (wg. uznania:P ).
Pyszne i kojarzy się z wakacjami nad morzem… J
jeśli mogę coś doradzić to nie sól wody a tylko wrzuć kukurydzę i gotuj ją najwyżej 5-10 minut - posól dopiero po wyjęciu :) Ziarna kukurydzy, tak jak roślin strączkowych, mają to do siebie, że w słonym środowisku ich skórka ciężko się gotuje i nie chce zmięknąć - spróbuj
OdpowiedzUsuńJa gotuję tak jak napisała Iza - krótko i bez soli :) Polecam też ten sposób :)
OdpowiedzUsuń