niedziela, 11 sierpnia 2013

Gotowana kukurydza


Składniki:

ü  2 kolby kukurydzy
ü  Masło
ü  Sól

Jak zrobić?

Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Solimy wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy. Gotujemy przez ok. 30 minut. Wykładamy na talerz. Smarujemy kolby masłem i posypujemy solą (wg. uznania:P ).


Pyszne i kojarzy się z wakacjami nad morzem…







2 komentarze:

  1. jeśli mogę coś doradzić to nie sól wody a tylko wrzuć kukurydzę i gotuj ją najwyżej 5-10 minut - posól dopiero po wyjęciu :) Ziarna kukurydzy, tak jak roślin strączkowych, mają to do siebie, że w słonym środowisku ich skórka ciężko się gotuje i nie chce zmięknąć - spróbuj

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja gotuję tak jak napisała Iza - krótko i bez soli :) Polecam też ten sposób :)

    OdpowiedzUsuń