wtorek, 27 sierpnia 2013

Krem z pieczonym pomidorów i papryki


Składniki:

ü  4 pomidory malinowe
ü  20 pomidorów żółtych koktajlowych
ü  1 żółta papryka
ü  1 papryczka pepperoni
ü  4 cebulki czosnkowe
ü  2 ząbki czosnku
ü  Suszona bazylia (oczywiście świeża byłaby zdecydowanie lepsza)
ü  1 łyżka przyprawy Warzywko
ü  Sól
ü  Pieprz
ü  Oliwa z oliwek

Dodatkowo:

ü  200g mielonki z indyka
ü  1 cebulka czosnkowa
ü  1 jajko
ü  Bułka tarta

ü  4 tosty

Jak zrobić?

Kroimy pomidory , paprykę, czosnek i cebulę. Wykładamy na blaszkę i podlewamy oliwą z oliwek. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180C. Po tym czasie obieramy paprykę i czekamy, aż nasze warzywa ostygną. Następnie wrzucamy do wysokiego naczynia przyprawiamy solą, pieprzem, warzywkiem i bazylią. Miksujemy na gładką masę. Następnie w misce mieszamy mięso mielone z pokrojoną w kostkę cebulą i jajko. Mi wyszła bardzo rzadka konsystencja, dlatego też dodałam bułkę tartą. Smażymy na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią z każdej strony. Do miski przelewamy krem i dodajemy mięsne kulki.

Pyszna zupa gotowaJ


Na pewno pyszną alternatywa zamiast kulek mięsnych byłyby mini kulki mozzarelli.  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz