Składniki:
ü 4
pomidory malinowe
ü 20
pomidorów żółtych koktajlowych
ü 1
żółta papryka
ü 1
papryczka pepperoni
ü 4
cebulki czosnkowe
ü 2
ząbki czosnku
ü Suszona
bazylia (oczywiście świeża byłaby zdecydowanie lepsza)
ü 1
łyżka przyprawy Warzywko
ü Sól
ü Pieprz
ü Oliwa
z oliwek
Dodatkowo:
ü 200g
mielonki z indyka
ü 1
cebulka czosnkowa
ü 1
jajko
ü Bułka
tarta
ü 4
tosty
Jak zrobić?
Kroimy pomidory , paprykę,
czosnek i cebulę. Wykładamy na blaszkę i podlewamy oliwą z oliwek. Pieczemy ok.
50 minut w temperaturze 180C. Po tym czasie obieramy paprykę i czekamy, aż nasze
warzywa ostygną. Następnie wrzucamy do wysokiego naczynia przyprawiamy solą,
pieprzem, warzywkiem i bazylią. Miksujemy na gładką masę. Następnie w misce
mieszamy mięso mielone z pokrojoną w kostkę cebulą i jajko. Mi wyszła bardzo
rzadka konsystencja, dlatego też dodałam bułkę tartą. Smażymy na rozgrzanej
patelni, aż się zarumienią z każdej strony. Do miski przelewamy krem i dodajemy
mięsne kulki.
Pyszna zupa gotowaJ
Na pewno pyszną alternatywa zamiast
kulek mięsnych byłyby mini kulki mozzarelli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz