piątek, 13 września 2013

SOS POMIDOROWY


Składniki :

ü  1 kg pomidorów
ü  Papryczka pepperoni
ü  Cebula
ü  Ząbek czosnku
ü  Oregano
ü  Sól
ü  Pieprz
ü  Papryka słodka

Jak zrobić?

Sparzamy pomidory i zdejmujemy skórki. Kroimy na ćwiartki i wrzucamy do garnka. Oczyszczamy papryczkę z ziaren i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do pomidorów wraz z pokrojonym w dobrną kostkę czosnkiem oraz cebulą. Gotujemy na wolnym ogniu do powstania gęstego sosu. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i papryką. Blendujemy, jeśli nie mamy gładkiego sosu.

Podajemy z ulubionym makaronem.

Dodając smażone mięso mielone mamy przepyszne spaghetti bolognese ! ( :

GotoweJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz