wtorek, 17 września 2013

Leczo


Składniki:

ü  1 kabaczek
ü  2 papryki
ü  2 cebule
ü  4 pomidory
ü  1 papryczka pepperoni
ü  250ml domowego koncentratu
ü  Papryka słodka
ü  Sól
ü  Pieprz
ü  Olej

Jak zrobić?

Na oleju smażymy cebulę pokrojoną w grubą kostkę. Również w kostkę kroimy paprykę, papryczkę pepperoni, kabaczek i pomidory. Dodajemy do cebuli i podlewamy koncentratem oraz szklanką wody. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie (pomidory muszą się rozpaść). Tak naprawdę to od nas i naszych preferencji zależy, jaką konsystencję chcemy uzyskać. Jeśli uważamy, że leczo wyszło zbyt gęste dodajemy wody. Doprawiamy do smaku. Natomiast, jeśli leczo będzie zbyt kwaśne dodajemy odrobinę cukru.

Podajemy ze świeżym pieczywemJ


SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz