Składniki:
ü Makaron
spaghetti
ü Opakowanie
sera tartego spaghettino
Pulpeciki:
ü ½
kg mięsa mielonego
ü 1
jajko
ü 1
łyżeczka oregano
ü 1
łyżeczka curry
ü Sól
ü Pieprz
Sos:
ü 1
karton soku pomidorowego zagęszczonego (500ml)
ü 1
cebula
ü 2
ząbki czosnku
ü Bazylia,
oregano, papryka słodka, sól, pieprz ( do smaku według uznaniaJ)
ü Olej
Jak zrobić?
Na oleju podsmażamy posiekany w
kostkę czosnek i cebulę. Następnie dodajemy sok pomidorowy i przyprawiamy. W
misce mieszamy mięso mielone z jajkiem, curry i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy małe pulpeciki i dodajemy do sosu. Dusimy przez ok. 20 minut. Nie
mieszamy podczas duszenia. W między czasie gotujemy makaron według instrukcji
na opakowaniu. Przekładamy makaron na talerz, dodajemy pulpety wraz z sosem i
posypujemy tartym serem.
Pyszny i szybki obiad J
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz