środa, 10 lipca 2013

Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym


Składniki:

ü  Makaron spaghetti
ü  Opakowanie sera tartego spaghettino

Pulpeciki:

ü  ½ kg mięsa mielonego
ü  1 jajko
ü  1 łyżeczka oregano
ü  1 łyżeczka curry
ü  Sól
ü  Pieprz

Sos:

ü  1 karton soku pomidorowego zagęszczonego (500ml)
ü  1 cebula
ü  2 ząbki czosnku
ü  Bazylia, oregano, papryka słodka, sól, pieprz ( do smaku według uznaniaJ)
ü  Olej

Jak zrobić?

Na oleju podsmażamy posiekany w kostkę czosnek i cebulę. Następnie dodajemy sok pomidorowy i przyprawiamy. W misce mieszamy mięso mielone z jajkiem, curry  i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki i dodajemy do sosu. Dusimy przez ok. 20 minut. Nie mieszamy podczas duszenia. W między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy makaron na talerz, dodajemy pulpety wraz z sosem i posypujemy tartym serem.

Pyszny i szybki obiad J

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz