środa, 12 czerwca 2013

Sole Meunière


Składniki:

ü  1 filet z soli
ü  Pieprz cytrynowy
ü  Sól
ü  1 ząbek czosnku
ü  1 jajko
ü  Mąka
ü  2 łyżki masła
ü  Pietruszka

Jak zrobić?

Zaczynamy od  umycia i wytarcia ręcznikiem papierowym fileta z soli. Następnie doprawiamy go solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 5-10minut. Rozgrzewamy masło na patelni. Następnie roztrzepujemy jajko i wysypujemy mąkę na talerz. Panierujemy rybę poprzez zanurzeniu jej w jajku, a później w mące. Smażymy na rumiany kolor na średnim ogniuJ Na koniec posypujemy pietruszką. Można dodatkowo polać rybę sosem z roztopionego masła połączonego z  sokiem z cytryny.

Tęskniłam za tym smakiem…J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz