Składniki:
ü 1
filet z soli
ü Pieprz
cytrynowy
ü Sól
ü 1 ząbek czosnku
ü 1
jajko
ü Mąka
ü 2
łyżki masła
ü Pietruszka
Jak zrobić?
Zaczynamy od umycia i wytarcia ręcznikiem papierowym
fileta z soli. Następnie doprawiamy go solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy
na 5-10minut. Rozgrzewamy masło na patelni. Następnie roztrzepujemy jajko i
wysypujemy mąkę na talerz. Panierujemy rybę poprzez zanurzeniu jej w jajku, a później
w mące. Smażymy na rumiany kolor na średnim ogniuJ
Na koniec posypujemy pietruszką. Można dodatkowo polać rybę sosem z roztopionego
masła połączonego z sokiem z cytryny.
Tęskniłam za tym smakiem…J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz