Składniki:
ü 1
szklanka mąki
ü 1
szklanka maślanki
ü 1
jajko
ü ¼
szklanki cukru
ü 1
łyżeczka proszku do pieczenia
ü 1
łyżeczka sody oczyszczonej
ü 3
½ łyżki masła (roztopionego)
ü Szczypta
soli
Jak zrobić?
Łączymy wszystkie składniki i
mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozgrzewamy patelnie (bez
tłuszczu!) i smażymy na rumiany kolor z dwóch stron. Po usmażeniu dekorujemy ulubionymi
dodatkami. Ja użyłam mussu z truskawek i bitej śmietany. Część jadłam również z
dżemem wiśniowym.
Uwielbiam pancakes <3 Są doskonałe
na śniadanie, jak również na deser J
Jakie grubaski! :) Pancakes na sobotni poranek to najlepsze śniadanie.
OdpowiedzUsuń